Orez prăjit cu creveţi thailandezi
PrinteazaO reteta de orez prajit cu creveti thailandezi din: ulei vegetal, oua, pasta de curry, orez, creveti decorticati, fasole, zeama de lamaie verde, sos de peste, castravete, ardei iute si coriandru.
- 2 lingurite de ulei vegetal
- 2 oua batute
- 1-2 linguri pasta de curry rosu thailandez
- 800 g de orez fiert ramas (275 g de orez nefiert)
- 300 g de creveti decorticati congelati, dezghetati
- 175 g fasole de la congelator, dezghetata
- zeama de la 1 lamaie verde, plus cateva felii pentru servit
- 1 lingura sos de peste, plus extra pentru servit
pentru ornat:
- 1 castravete taiat bucati
- 1 ardei iute rosu taiat felii
- frunze de coriandru
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-un wok sau o tigaie mare, la foc mediu. Se toarnă oul bătut, se înclină tigaia pe toate părţile, casă se întindă oul într-un strat subţire, sub formă de omletă şi se prăjeşte cam un minut.
Se răstoarnă pe un fund de lemn, se rulează, apoi se taie fâşii. Se pune deoparte.
Se încinge pasta de curry cu o lingură de apă, apoi se adaugă orezul, se amestecă, se desface în boabe şi se zdruncină tigaia pentru ca orezul să se încorporeze în pasta de curry.
Se adaugă creveţii şi fasolea şi se încing până se pătrund. Se toarnă zeama de lămâie şi sosul de peşte, apoi se adaugă fâşiile de omletă şi se amestecă.
Se serveşte orezul prăjit în boluri cu felii de lămâie verde şi cu sos de peşte. Se presară cu felii de castravete, ardei iute şi frunze de coriandru, după preferinţe.
Orez prăjit cu creveţi thailandezi
Pofta buna!