Orez prajit cu carne tocata
PrinteazaO reteta de orez prajit cu carne tocata mixta si usturoi, sare, ulei de susan, sos de soia, sos hoisin, piper sichuan, ceapa, morcovi si praz.
Ingrediente:
- 1 catel de usturoi
- sare
- 2 linguri rase de ulei de susan
- 2 linguri rase de sos de soia
- 2 linguri rase de sos Hoisin (se gaseste in magazinele asiatice)
- piper Sichuan macinat
- 400 g carne tocata mixta
- 1 ceapa taiata cuburi
- 2 morcovi taiati cuburi
- 1 praz taiat cuburi
- 500 g orez fiert
Mod de preparare:
Se zdrobeste usturoiul impreuna cu putina sare, intr-un mojar. Uleiul se pune la incins, se prajeste in el usturoiul, se adauga apoi sosurile si piperul.
Se adauga carnea tocata si amestecand continuu se prajeste carnea crocant. Se incorporeaza legumele si se mai lasa pe foc pana ce acestea se calesc.
Orezul se adauga la compozitia de mai sus si amestecand continuu se prajeste pana ce acesta devine crocant.
Orez prajit cu carne tocata
Pofta buna!