Orez prajit cu scoici si sos de soia
PrinteazaOrez prajit cu scoici si sos de soia din: scoici cu legume, ulei, usturoi, ceapă albă, ardei roşu iute, pătrunjel, sos de soia, orez prefiert la pungă, sare, piper.
Ingrediente:
- 300g scoici cu legume
- 4 linguri ulei
- 3 căţei de usturoi, tocaţi fin
- 1 ceapă albă mică, tocată fin
- 1 ardei roşu iute, tocat fin
- 1 legătură de pătrunjel, tocat fin
- 1 lingură sos de soia
- 250g orez prefiert la pungă
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe cutie, după care se scoate din pungi şi se lasă să se răcească puţin.
Intr-o tigaie se încinge uleiul, se adaugă ceapa, sare şi piper şi se căleşte timp de 3 minute. Se adaugă usturoiul şi se mai lasă încă 2-3 minute, sau până când ceapa şi usturoiul încep să devină aurii.
Apoi se adaugă ardeiul iute, sosul de sora, mixul de scoici şi legume, scurs de zeamă şt se mai prăjesc 2 minute, după care se adaugă orezul şi jumătate din cantitatea de pătrunjel şi se lasă pe foc încă 5 minute.
Se pune orezul în farfurii, se decorează cu pătrunjel şi se serveşte fierbinte.
Orez prajit cu scoici si sos de soia
Pofta buna!