Orez prajit cu scoici si sos de soia

Printeaza

Orez prajit cu scoici si sos de soia din: scoici cu legume, ulei, usturoi, ceapă albă, ardei roşu iute, pătrunjel, sos de soia, orez prefiert la pungă, sare, piper.

Orez_prajit_cu_scoici_si_sos_de_soia

Ingrediente:

  • 300g scoici cu legume
  • 4 linguri ulei
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi fin
  • 1 ceapă albă mică, tocată fin
  • 1 ardei roşu iute, tocat fin
  • 1 legătură de pătrunjel, tocat fin
  • 1 lingură sos de soia
  • 250g orez prefiert la pungă
  • sare şi piper

Mod de preparare:

Se fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe cutie, după care se scoate din pungi şi se lasă să se răcească puţin.

Intr-o tigaie se încinge uleiul, se adaugă ceapa, sare şi piper şi se căleşte timp de 3 minute. Se adaugă usturoiul şi se mai lasă încă 2-3 minute, sau până când ceapa şi usturoiul încep să devină aurii.

Apoi se adaugă ardeiul iute, sosul de sora, mixul de scoici şi legume, scurs de zeamă şt se mai prăjesc 2 minute, după care se adaugă orezul şi jumătate din cantitatea de pătrunjel şi se lasă pe foc încă 5 minute.

Se pune orezul în farfurii, se decorează cu pătrunjel şi se serveşte fierbinte.

Orez prajit cu scoici si sos de soia

Orez_prajit_cu_scoici_si_sos_de_soia

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.