Orez prajit in stil malaezian – Jom Nasi Goreng
PrinteazaO reteta de orez prajit cu ardei iute, hasme, usturoi, fasole verde, ulei, anghinare, creveti, ceapa verde, frunze de coriandru si carne de pui.
Ingrediente:
- 250 g orez spălat şi scurs
- 4 ardei iuţi proaspeţi tăiaţi bucăţi
- 4 haşme tocate
- un căţel usturoi tăiat în sferturi
- 80 g fasole verde
- 60 g anghinare uscată fără cotor
- 3 linguri ulei
- o linguriţă sare
- 60 g crevete tigru
- 5 fire de ceapă verde
- 5 frunze de coriandru
- 100 g carne de pui
Mod de preparare:
Se fierbe orezul şi se lasă să se răcească (puteţi să-l fierbeţi chiar cu o zi înainte). Se pisează ardeii iuţi, haşmele şi usturoiul într-un mojar.
Se taie fasolea verde mărunt, se prăjesc crevetele, carnea de pui, anghinarele şi ceapa verde în ulei până ce se închide la culoare, apoi se lasă la scurs. Se adaugă mai mult ulei în tigaia wok.
După ce s-a încins uleiul se adaugă ardeiul iute, haşmele şi usturoiul pisaţi şi prăjiţi până ce se încorporează aromele. Se toarnă apoi peste fasole. Când este pe jumătate fiartă, după 3 minute, se adaugă şi orezul. Se amestecă bine toate ingredientele.
Se adaugă crevetele, canea de pui, anghinarele, ceapa verde prăjite şi sarea, amestecând bine. Acest preparat reprezintă două porţii, iar cantitatea de orez poate fi modificată în funcţie de gust, asiaticii mănâncă mai mult orez, iar europenii mai puţin.
Poftă bună!