Orez prăjit cu ou şi ghimbir
PrinteazaO reteta de orez prajit cu ou si ghimbir din: ulei de floarea soarelui, ghimbir, usturoi, creveti, ceapa verde, oua, orez fiert, vin de orez si sos de soia.
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 100 g de ghimbir, tăiat în felii subţiri
- 50g de usturoi, tăiat în felii subţiri
- 100 g de creveţi mici, decorticaţi, fierţi
- 1 legătură de ceapă verde, partea albă separată de cea verde, tăiată felii
- 3 ouă bătute
- 600g de orez fiert (300g nefiert)
- 50ml vin de orez sau Sherry sec
- 50ml sos de soia
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-un wok. Se adaugă ghimbirul şi usturoiul şi se prăjesc rapid, până se rumenesc uşor. Se adaugă creveţii şi partea albă de la ceapă şi se călesc trei minute.
Se toarnă în wok oul bătut, se lasă să se coaguleze vreo două secunde, apoi se desface în bucăţi şi se amestecă bine cu restul ingredientelor.
Se adaugă orezul fiert şi se prăjeşte 10 minute, amestecând continuu.
Se adaugă restul de ceapă verde, vinul de orez şi sosul de soia, apoi se amestecă totul foarte bine. Se serveşte imediat.
Orez prăjit cu ou şi ghimbir
Pofta buna!