Orez cu praz si suc de rosii
PrinteazaOrez cu praz si suc de rosii din: orez, praz, morcovi, ceapa, suc de rosii, lamaie, sare, piper.
Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, fier, potasiu și fibre. De asemenea, conține compuși antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Prazul poate fi folosit într-o varietate largă de preparate culinare. Este adesea utilizat ca ingredient aromatic în supe, tocănițe, salate și mâncăruri cu legume. Părțile comestibile ale prazului includ partea albă a tulpinii și o parte a frunzelor verzi.
Consumul de praz poate aduce diverse beneficii pentru sănătate. Fiind bogat în fibre, poate contribui la sănătatea digestivă și la menținerea unui tranzit intestinal regulat. De asemenea, conține compuși sulfurați care au fost asociati cu proprietăți anticancerigene și antiinflamatorii.
- 1 cană cu orez
- 2 fire de praz
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 100 ml suc de roşii
- sare
- lămâie
- piper
Mod de preparare:
Taie prazul în bastonaşe, morcovii în rondele şi toacă ceapa mărunt.
Pune-le la călit cu un praf de sare: mai întâi morcovii, iar când s-au înmuiat un pic, adaugă ceapa şi prazul. Lasă până se înmoaie totul, amestecând din când în când.
Când s-a aurit ceapa, adaugă orezul şi lasă-l să se călească un pic.
Când devine transparent, adaugă trei căni cu apă, amestecă şi lasă pe foc mic, acoperit.
Când începe să se umfle orezul, pune sucul de roşii şi câţiva stropi de zeamă de lămâie.
Lasă câteva minute, stinge focul şi, înainte de a servi, ţine zece minute acoperit.
Pofta buna!