Orez cu rosii si crenvursti
PrinteazaOrez cu rosii si crenvursti din: orez, crenvursti, rosii, mazare, ciuperci, masline, porumb, frunze de menta, ulei, zeama de lamaie, mustar.
- 300 g orez
- 4 crenvursti
- 2 rosii
- 200 g mazare
- 200 g ciuperci
- 150 g masline
- 100 g porumb
- cateva frunze de menta proaspata
- 2 linguri ulei
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura mustar
Mod de preparare:
Speli orezul in cateva ape, apoi il lasi 10 minute in apa rece. litru de apă.
Scurgi si il pui la fiert intr-un litru de apa. Lasi vasul neacoperit, iar cand incepe sa fiarba il acoperi si il mai ti fix 10 minute fara sa umbli la el.
Dai deoparte si mai lasi acoperit 20 de minute, apoi il afanezi usor cu o furculita si il pui intr-un castron.
Speli roşiile şi le feliezi. Speli ciupercile, le tai şi le sotezi, împreună cu mazărea, apoi te dai deoparte.
Fierbi crenvurştii şi îi tai felii.
Pui peste orez restul ingredientelor, potriveşti de sare şi piper, guşti şi, dacă e cazul, mai adaugi sare, piper şi mai picuri puţin ulei.
Orez cu rosii si crenvursti
Pofta buna!
poate iti place si:
Rosii umplute cu orez basmati
Rosii umplute cu orez basmati din: rosii, ciuperci, orez, ceapa, ulei, patrunjel, sare, oregano si busuioc. Ingredinete: 10 rosii 1 kg ciuperci 1 cescuta cu orez basmati 1 ceapa ulei patrunjel sare oregano busuioc Mod de preparare: Spala cinci rosii si taie-le deasupra un capacel. Cu ajutorul unei lingurite, indeparteaza pulpa. Rosiile ramase opareste-le, […]
Orez cu rosii si usturoi
Orez cu rosii si usturoi din: ulei de masline, usturoi, ardei gras, ceapa verde, orez, sos de rosii, supa de pui, sare, piper, oregano. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 1 cățel de usturoi, tocat 1/2 ardei gras verde, tocat 2 cepe verzi, feliate 1 1/2 cesti de orez 1/2 cană sos de roșii […]
Pofta buna!