Orez cu roşii

Printeaza

Orez cu roşii din: orez brun, rosie, ardei gras, ardei iute, radacina de ghimbir, usturoi, coriandru si supa.

Ingrediente:retete

  • 1 cană de orez brun, negătit
  • 1 roşie mică, tăiată cubuleţe
  • 1 ardei gras verde, tăiat cubuleţe
  • 1 ceapă mică, tăiată cubuleţe
  • 2 ardei iuţi verzi, tăiaţi cubuleţe
  • 1 linguriţă de rădăcină de ghimbir, dată pe răzătoare
  • 2-3 căţei de usturoi tocaţi
  • coriandru măcinat şi proaspăt
  • 2-1/2 cană de apă sau supă strecurată din carne

 

Mod de preparare:

 

Într-o tigaie mare amestecă ceapa, ardeiul gras verde, ghimbirul, usturoiul, coriandrul şi sarea şi rumeneşte pe foc până când legumele sunt moi.

Adaugă roşiile şi mai lasă pe foc câteva minute.

Adaugă orezul spălat şi scurs, amestecă şi lasă pe foc încă 5 minute până când orezul începe să se rumenească.

Dă focul mai mic şi fierbe-l la foc mic 40 minute sau până se evaporă toată apa.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.

Orez cu rosii

Printeaza

Orez cu rosii din: orez, rosii, usturoi, ardei, ulei, patrunjel, masline, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g orez
  • 6 roşii
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 ardei
  • ulei
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 100 g măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Roşiile se decojesc, se taie mărunt. Intr-o tavă unsă cu ulei se pune un strat de roşii, apoi se presară cu sare, piper, pătrunjel tocat mărunt, usturoi şi ardei tăiaţi felii subţiri.

Orezul se spală în mai multe ape, se scurge şi se amestecă cu măslinele şi pătrunjelul. Se adaugă un strat de orez peste stratul de roşii şi se repetă oper­aţia de mai multe ori, terminându-se cu un strat de roşii presărat cu sare, piper, pătrunjel, ustur­oi.

Se introduce la cuptor 40 de minute, până fierbe orezul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.