Orez rumenit Genovese
PrinteazaOrez rumenit Genovese
- 500 g orez
- ulei
- o jumătate de ceapă
- 250 g cârnat proaspăt
- sare
- piper
- 250 g mazăre fină
- 30 g ciuperci uscate
- două inimi de anghinare
- o jumătate de pahar de vin alb sec
- 120 g parmezan
- pesmet
Mod de preparare:
Căliţi în ulei o jumătate de ceapă tocată şi adăugaţi 250 g cârnat proaspăt, mărunţit. Condimentaţi cu sare şi piper.
Stropiţi totul cu o jumătate de pahar de vin sec. Adăugaţi 250 g mazăre fină, 30 g ciuperci uscate, înmuiate şi tocate, şi două inimi de anghinare tăiate fin.
Turnaţi deasupra două linguri mari cu supă şi lăsaţi compoziţia să fiarbă înăbuşit, la foc mic. In acest timp fierbeţi al dente 500 g orez şi scurgeţi-l. Amestecaţi orezul cu mixtura de sos, adăugaţi 120 g parmezan ras şi amestecaţi din nou cu o furculiţă de lemn.
Puneţi totul într-un vas de sticlă termorezistent, uns cu unt şi tapetat cu pesmet. Lăsaţi compoziţia la cuptor, până când capătă o crustă subţire aurie, după care poate fi servit.
Orez rumenit Genovese