Orez cu salata de legume

Printeaza

Orez cu salata de legume din: orez, varza rosie, morcov, ceapa, telina, porumb, castraveti, rosii, ardei, turmeric, sare, lamaie, ulei de masline, otet de mere, mustar, chimen, piper.

 

Ingrediente:

  • 100 g orez basmati sau integral
  • 1/2 varză roşie
  • 1 morcov
  • 1 ceapă mică
  • rădăcină de ţelină mijlocie
  • 200 g porumb din conservă
  • 3 castraveţi cornişon
  • 10-15 roşii cherry
  • 1 ardei galben
  • 1 vârf de cuţit turmeric
  • sare
  • 1/2 lămâie

Pentru dressing:

  • 100 ml ulei de măsline
  • 2-3 linguri oţet de mere
  • linguri muştar de preferinţă Dijon
  • 1 linguriţă seminţe de chimen măcinate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui la fiert orezul în 300 ml apă fierbinte cu sare. După ce boabele s-au umflat, scurgi orezul şi îl amesteci cu sare după gust şi turmeric, pentru o nuanţă plăcută. îl aşezi cât mai este­tic în farfurii.

Cureţi şi speli legumele pentru salată. Scurgi porumbul din conservă. Tai varza fideluţă, ceapa mărunt, ardeiul în fâşii subţiri şi castraveţii în felii subţiri. Dai pe răzătoarea mare morcovul şi ţelina şi le stropeşti cu zeama de lămâie, deoarece acestea oxidează repede.

Pentru dressing, pui într-un borcan toate ingredientele, închizi ermetic capacul şi agiţi bine borcanul, până obţii un dressing omogen.

Amesteci într-un bol toate legumele şi le stropeşti cu dressingul.

Serveşti orezul alături de salată.

 

Orez cu salata de legume

Orez cu salata de legume

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.