Orez salbatic cu apio, dovlecel si caju

Printeaza

Orez salbatic cu apio, dovlecel si caju din: ulei de măsline, suc de lămâie, sos de soia, oţet de vin roşu, zahăr brun, pătrunjel, ardei iute tocat, orez sălbatic, ulei, usturoi, sare, piper, apio, dovlecei, caju.

Orez_salbatic_cu_apio_dovlecel_si_caju

Ingrediente:

  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingură sos de soia
  • 1/2 lingură oţet de vin roşu
  • 1 praf zahăr brun
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 1 ardei iute tocat

In plus:

  • 400 g orez sălbatic
  • 2 linguri ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • 3 fire apio tăiat felii
  • 3 dovlecei mici tăiaţi felii
  • nuci de cajou

Mod de preparare:

Pentru marinată, se ames­tecă uleiul de măsline cu suc de lămâie, sos de soia, zahăr brun şi oţet. Se prăjesc legu­mele într-o tigaie-grill fără adaos de grăsime.

Se aşază toate într-un castron şi se toarnă deasupra marinata: se presară pătrunjel şi ardei iute. Se amestecă puţin şi se lasă să se marineze.

Se fierbe orezul conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurge. Se amestecă uleiul cu usturoi pisat, sare şi piper; se adaugă la orezul fiert.

Apoi se amestecă împreună cu legumele şi nucile de Ca­jou. Se ornează cu frunze de rucola.

Orez salbatic cu apio, dovlecel si caju

Orez_salbatic_cu_apio_dovlecel_si_caju

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.