Orez salbatic cu apio, dovlecel si caju
PrinteazaOrez salbatic cu apio, dovlecel si caju din: ulei de măsline, suc de lămâie, sos de soia, oţet de vin roşu, zahăr brun, pătrunjel, ardei iute tocat, orez sălbatic, ulei, usturoi, sare, piper, apio, dovlecei, caju.
Ingrediente:
- 100 ml ulei de măsline
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură sos de soia
- 1/2 lingură oţet de vin roşu
- 1 praf zahăr brun
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 1 ardei iute tocat
In plus:
- 400 g orez sălbatic
- 2 linguri ulei
- 2 căţei de usturoi
- sare, piper
- 3 fire apio tăiat felii
- 3 dovlecei mici tăiaţi felii
- nuci de cajou
Mod de preparare:
Pentru marinată, se amestecă uleiul de măsline cu suc de lămâie, sos de soia, zahăr brun şi oţet. Se prăjesc legumele într-o tigaie-grill fără adaos de grăsime.
Se aşază toate într-un castron şi se toarnă deasupra marinata: se presară pătrunjel şi ardei iute. Se amestecă puţin şi se lasă să se marineze.
Se fierbe orezul conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurge. Se amestecă uleiul cu usturoi pisat, sare şi piper; se adaugă la orezul fiert.
Apoi se amestecă împreună cu legumele şi nucile de Cajou. Se ornează cu frunze de rucola.
Orez salbatic cu apio, dovlecel si caju
Pofta buna!