Orez salbatic cu nuci si merisoare
PrinteazaOrez salbatic cu nuci si merisoare din: orez salbatic, ceapa, nuci pecan, merisoare, ulei de nuci, ulei de floarea-soarelui, sare, piper.
- 400 g orez sălbatic
- 1 ceapă
- 60 g nuci pecan
- 60 g merişoare deshidratate
- 1 lingură ulei de nuci
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierbe orezul sălbatic într-o oală mare de apă cu sare, timp de cca 15 minute (conform instrucţiunilor de pe ambalaj).
Se toacă ceapa. Se înmoaie boabele de merişoare intr-un bol cu apă caldă. Se prăjesc nucile pecan într-o tigaie antiaderentă, fără adaos de grăsime, la foc iute.
Se încing uleiurile într-o cratiţă. Se adaugă ceapa şi se căleşte 5 minute la foc moale, fără să o lăsăm să se rumenească. Se adaugă orezul şi merişoarele scurse bine de zeamă, apoi nucile pecan zdrobite grosier. Se amestecă şi se potriveşte de sare şi piper după gust.
Pofta buna!