Orez salbatic cu nuci
PrinteazaOrez salbatic cu nuci din: orez salbatic, ceapa, nuci pecan, merisoare, ulei de nuci, ulei de floarea-soarelui, sare, piper.
- 400 g orez sălbatic
- 1 ceapă
- 60 g nuci pecan
- 60 g merişoare deshidratate
- 1 lingură ulei de nuci
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierbe orezul sălbatic într-o oală mare de apă cu sare, timp de cca 15 minute (conform instrucţiunilor de pe ambalaj).
Se toacă ceapa. Se înmoaie boabele de merişoare intr-un bol cu apă caldă. Se prăjesc nucile pecan într-o tigaie antiaderentă, fără adaos de grăsime, la foc iute.
Se încing uleiurile într-o cratiţă. Se adaugă ceapa şi se căleşte 5 minute la foc moale, fără să o lăsăm să se rumenească. Se adaugă orezul şi merişoarele scurse bine de zeamă, apoi nucile pecan zdrobite grosier.
Se amestecă şi se potriveşte de sare şi piper.
Pofta buna!