Caisată – Licoarea Aromată a Verii – Caisata este o băutură tradițională românească, preparată din caise coapte și alcool, cunoscută pentru gustul său dulce și aroma intensă. Este o licoare delicioasă și parfumată, ideală pentru a fi savurată într-o zi caldă de vară sau la ocazii speciale. Descoperă cum să prepari caisată acasă și bucură-te […]
Orez sălbatic cu merisoare si branza de capra
PrinteazaOrez sălbatic cu merisoare si branza de capra din: orez salbatic, branza de capra, oua, smantana, mustar dijon, ulei de masline, praz, usturoi, merisoare si cimbru.
Ingrediente:
- 1 cana de orez salbatic
- 1 kg de branza de capra, la temperatura camerei
- 2 oua mari
- 1/2 cana de smantana redusa in grasimi
- 2 lingurite de mustar Dijon
- 1 lingura de ulei de masline
- 4 bucati de praz, tocate
- 1 lingura de usturoi pisat
- 1 cana de merisoare uscate
- 2 linguri de cimbru, proaspat tocat
Mod de preparare:
Prepara orezul conform instructiunilor de pe ambalaj; evita sa adaugi orice fel de grasime.
Scurge-l daca este necesar si pune-l intr-un bol mare. Amesteca intr-un alt vas branza de capra, ouale, smantana si mustarul.
Seteaza cuptorul la 190 C cu grilajul in pozitia centrala. Unge tava de copt cu ulei. Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu.
Pune prazul si usturoiul. Soteaza-le timp de 2 minute. Adauga merisoarele si cimbrul.
Varsa totul in bolul cu orez, apoi pune mixtura de branza. Toarna-le in tava de copt si acopera cu o folie de aluminiu.
Coace timpd e 25 de minute. Indeparteaza folia si coace pana cand garnitura devine aurie, inca 10-15 minute.
Orez sălbatic cu merisoare si branza de capra
Pofta buna!