Orez sălbatic cu merisoare si branza de capra

Printeaza

Orez sălbatic cu merisoare si branza de capra din: orez salbatic, branza de capra, oua, smantana, mustar dijon, ulei de masline, praz, usturoi, merisoare si cimbru.

Ingrediente:

  • 1 cana de orez salbatic
  • 1 kg de branza de capra, la temperatura camerei
  • 2 oua mari
  • 1/2 cana de smantana redusa in grasimi
  • 2 lingurite de mustar Dijon
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 4 bucati de praz, tocate
  • 1 lingura de usturoi pisat
  • 1 cana de merisoare uscate
  • 2 linguri de cimbru, proaspat tocat

 

Mod de preparare:

Prepara orezul conform instructiunilor de pe ambalaj; evita sa adaugi orice fel de grasime.

Scurge-l daca este necesar si pune-l intr-un bol mare. Amesteca intr-un alt vas branza de capra, ouale, smantana si mustarul.

Seteaza cuptorul la 190 C cu grilajul in pozitia centrala. Unge tava de copt cu ulei. Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu.

Pune prazul si usturoiul. Soteaza-le timp de 2 minute. Adauga merisoarele si cimbrul.

Varsa totul in bolul cu orez, apoi pune mixtura de branza. Toarna-le in tava de copt si acopera cu o folie de aluminiu.

Coace timpd e 25 de minute. Indeparteaza folia si coace pana cand garnitura devine aurie, inca 10-15 minute.

 

Orez sălbatic cu merisoare si branza de capra

Pofta buna!

 

 

 

Caisată

Caisată – Licoarea Aromată a Verii – Caisata este o băutură tradițională românească, preparată din caise coapte și alcool, cunoscută pentru gustul său dulce și aroma intensă. Este o licoare delicioasă și parfumată, ideală pentru a fi savurată într-o zi caldă de vară sau la ocazii speciale. Descoperă cum să prepari caisată acasă și bucură-te […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.