Orez sarbesc cu pui

Printeaza

Orez sarbesc cu pui din: carne de pui, orez, unt, ulei, morcovi, ardei, ceapa, radacina de patrunjel, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 400 g carne de pui
  • 200 g de orez cu bobul lung
  • 100 g unt
  • 50 ml ulei
  • 2 morcovi mijlocii
  • 2 ardei
  • 1 ceapa
  • o radacina de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Orez sarbesc cu pui: Se spala orezul in doua-trei ape si se pune apoi la calit, intr-o cratita cu putin ulei, impreuna cu ceapa taiata ma­runt si celelalte legume fie date prin razatoarea mica, fie taiate rondele.

Se adauga apoi 700 ml de apa, lasandu-se sa fiarba pana inghite orezul toata apa.

Orezul cu bob lung nu trebuie sa se amestece cand se afla pe foe ca sa nu se lipeasca si sa nu se zdrobeasca boabele.

Pentru a fi si mai gustos, se pune sarea, putin piper alb si untul si se baga la cuptor timp de 15 minute, acoperit cu folie de aluminiu.

Separat, se curata carnea de pui, se spala, se condimenteaza si se pune la cuptor cu putina apa si ulei. Se lasa aproximativ 40 de minu­te.

Dupa ce s-a rumenit, se stropeste cu putin vin alb pentru a avea un gust deosebit alaturi de orez.

Acest fel de mancare se serveste cald, cu o garnitura de castraveciori acri sau salata de varza si se orneaza cu patrunjel verde, dupa preferinte.

 

 

Pofta buna!

 

 

Pui mici cu orez

Pui mici cu orez din: pui mici, orez, sunca, ciuperci, unt, sare, piper, suc de rosii, supa, verdeata. Ingrediente: 2-3 pui mici 1 ceaşcă de orez 200 g şuncă slabă 4-6 ciuperci 2 linguri cu unt sare piper măcinat şi boabe 1 pahar cu suc de roşii 1 pahar cu supă verdeaţă tocată   Mod […]

Orez cu pui, ciuperci si vin

Orez cu pui, ciuperci si vin din: carne de pui, orez, ciuperci, unt, ceapa, vin alb, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de pui – pulpe superioare, sau pulpe inferioare, sau aripi 2 ceşti mari cu orez 200 g ciuperci 2 linguri cu unt 1 ceapă 1 pahar cu vin alb 2 linguri cu […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pilaf sarbesc cu pui
  • orez sarbesc cu pui
  • orez sarbesc la cuptor
  • orez sarbesc cu piept de pui
  • orez sarbesc cu pui la cuptor

1 comentariu

  1. Imi place orezul sarbesc. Parca are o aroma aparte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.