Orez sarbesc
PrinteazaOrez sarbesc
- 300 g orez
- ardei verde
- 2 ardei graşi
- 2 roşii
- ceapă
- l-2 crenguţe de rozmarin
- ulei,sare,piper
Preparare:
Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o puţin în ulei, într-o cratiţă mai mare. Când s-a rumenit, adaugă orezul spălat în mai multe ape şi amestecă bine.
Lasă un pic, după care stinge cu apă (de trei ori cantitatea de orez), între timp, taie mărunt ardeii şi roşiile şi adaugă-le în cratiţă peste orez.
Amestecă uşor şi potriveşte gustul de sare şi piper. Lasă la fiert, la foc potrivit sau bagă cratiţă în cuptor.
Când orezul este fiert şi scăzut bine, adaugă frunzuliţele de rozmarin tocate.
Poţi să serveşti şi rece, ca atare sau pe post de garnitură.
Pofta buna!