Orez cu scortisoara, cardamom si ghimbir
PrinteazaOrez cu scortisoara, cardamom si ghimbir din: orez polau, unt, scorţişoară, cardamom, usturoi, ghimbir, sare, colorant.
- 6 ceşti orez polau
- 1 ceaşcă unt
- 6 bucăţele potrivite scorţişoară
- 6 bucăţi cardamom
- 3 căţei usturoi
- 3 linguriţe ghimbir pisat
- 3 linguriţe sare
- colorant
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă pusă pe aragaz, la foc mediu, se pun untul, scorţişoara şi cardamom-ul. Se pune ghimbirul şi se amestecă, adăugându-se apă fiartă cu sare.
Când începe să fiarbă se pune imediat orezul, bine spălat şi scurs de apă în prealabil, adăugându-se şi colorantul. Se lasă pe foc mediu pe aragaz, sub capac, cam 9 minute.
Se reduce focul la mic şi se mai lasă încă circa 10-12 minute. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească, cu capacul lăsat pe vas.
Pofta buna!