Orez cu scortisoara, cardamom si ghimbir

Printeaza

Orez  cu scortisoara, cardamom si ghimbir din: orez polau, unt, scorţişoară, cardamom, usturoi, ghimbir, sare, colorant.

Ingrediente:Orez cu scortisoara, cardamom si ghimbir

  • 6 ceşti orez polau
  • 1 ceaşcă unt
  • 6 bucăţele potrivite scorţişoară
  • 6 bucăţi cardamom
  • 3 căţei usturoi
  • 3 linguriţe ghimbir pisat
  • 3 linguriţe sare
  • colorant

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă pusă pe aragaz, la foc mediu, se pun untul, scorţişoara şi cardamom-ul. Se pune ghimbirul şi se amestecă, adăugându-se apă fiartă cu sare.

Când începe să fiarbă se pune imediat orezul, bine spălat şi scurs de apă în prealabil, adăugându-se şi colorantul. Se lasă pe foc mediu pe aragaz, sub capac, cam 9 minute.

Se reduce focul la mic şi se mai lasă încă circa 10-12 minute. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească, cu capacul lăsat pe vas.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.