Orez cu scorţisoară din: orez brun, apa, zeama de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 2 căni de orez brun crud 6 căni de apă 1 lingură de zeamă de lămâie 2 beţigaşe de scorţisoară Mod de preparare: Foloseşte o oală de 3 litri şi amestecă toate ingredientele. Când începe apa să fiarbă, dă focul la mic […]
Orez cu scortisoara – reteta gustoasa
PrinteazaOrez cu scortisoara din: apa, orez, sare, lamaie, portocala, vanilie, zahar, scortisoara.
Orezul este o sursă importantă de carbohidrați, furnizând energie necesară organismului. Orezul brun conține fibre și nutrienți esențiali, precum vitaminele B și mineralele. Cu toate acestea, orezul alb are un conținut nutrițional mai scăzut, deoarece stratul extern care conține majoritatea nutrienților este îndepărtat.
Consumul de orez poate oferi beneficii pentru sănătate. Orezul brun conține fibre care susțin sănătatea digestivă și controlează nivelul de zahăr din sânge. Orezul integral este asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare și diabet de tip 2.
- un litru apă
- 400 g orez cu bobul rotund
- un praf sare
- coaja de la o lămâie şi de la o portocală
- un baton vanilie
- 7-8 linguri zahăr
- scorţişoară
Mod de preparare:
Se pune orezul să fiarbă, la foc mic, pentru început, în apă cu un vârf de linguriţă de sare.
Separat, se fierbe laptele cu batonul;de vanilie. Se lasă să clocotească şi apoi se adaugă peste orezul fiert şi scurs de apă.
Se amestecă bine.
Se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie şi de portocală. Se fierbe la foc mic amestecându-se continuu ca să nu se prindă.
După ce a scăzut şi s-a legat, se pregătesc 4 boluri. Se toarnă orezul. Se ornează cu scorţişoară.
Pofta buna!
poate iti place si:
Orez cu scorţisoară
Pofta buna!