Orez cu sofran si creveti
PrinteazaOrez cu sofran si creveti din: orez, creveti, vin alb demisec, apa, ceapa, ulei, sofran, unt, usturoi, rosie, ardei gras, miez de nuca, smantana, stafide, sare, piper, cimbru.
- 200 g orez
- 200 g creveti mari decorticati
- 130 ml vin alb demisec
- 600 ml apa
- o ceapa
- 60 ml ulei
- sofran
- 50 g unt
- doi catei de usturoi
- o rosie
- un ardei gras
- 50 g smantana
- 50 g miez de nuca
- 20 g stafide
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încinge untul şi uleiul de măsline, se călesc ceapa tocată mărunt şi ardeiul gras tăiat cubuleţe.
Când ceapa a devenit aurie se adaugă orezul şi se călesc până ce orezul devine sticlos.
Se toarnă vinul alb, se amestecă şj.se ţine pe foc până ce vinul se evaporă. Se toarnă apă, sare şi piper după gust.
Când orezul este fiert se adaugă creveţii, un sfert de linguriţă cu şofran şi smântână, miezul de nucă şi stafidele.
Se fierb până ce orezul a început să se îngroaşe şi să devină cremos, se verifică de gust, se presară cimbrul, usturoiul pisat, roşia dată prin râzătoare şi se mai ţine pe foc cinci minute.
Se opreşte focul, se acoperă cu un capac, se lasă să se odihnească zece minute, apoi se serveşte.
Cine nu doreste ca orezul sa fie cremos poate scoate smantana si mai adauga putin apa.
Orez cu sofran si creveti
Pofta buna!
Foarte bun orezul cu creveti si sofran