Orez cu sos de afine

Printeaza

Orez cu sos de afine din: orez, branza de vaci, telemea de vaca, afine, ceapa, unt, ulei de masline extrabirgin, vin alb, supa concentrata de legume, sare, piper si parmezan.

Ingrediente:

  • 240 g orez
  • 100 g brânză proaspătă de vaci (mai grasă)
  • 100 g telemea de vacă puţin sărată
  • 250 g afine
  • 1/2 ceapă
  • 30 g unt
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 pahar vin alb
  • supă concentrată de legume
  • sare şi piper
  • 8 linguri parmezan ras

Mod de preparare:

Toacă ceapa mărunt, pune-o într-un vas de sticlă sau de ceramică cu uleiul şi untul, apoi căleşte-o în cuptor. Adaugă orezul spălat bine şi căleşte-1 câteva minute.

Toarnă vinul şi ţine amestecul în cuptor până când lichidul se evaporă, apoi adaugă treptat supă fierbinte până când orezul fierbe complet. Condimentează cu sare şi piper, după gust. Incorporează cele două feluri de brânză fărâmi­ţate şi amestecă.

Imbracă interiorul a 4 forme individuale cu folie ali­mentară şi umple-le cu risotto obţinut, aşezând pe fund, în mijlocul fiecăreia, câte o afină.

Păstrează câteva afine pentru decor şi pasează restul prin sită în aşa fel încât să obţii un sos gros.

Pregăteşte o foaie de parmezan: presară-1 în strat uniform pe o bucată de hârtie de copt şi pune-1 1 minut în cuptor, la putere maximă, pentru a se topi, apoi scoate-l şi lasă-1 să se răcorească puţin.

Răstoarnă formele cu risotto pe farfurii, decorează-1 cu afine întregi, sos de afine şi bucăţi din foaia de parmezan.

Orez cu sos de afine

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.