Orez cu sos de carne
PrinteazaOrez cu sos de carne din: orez, carne tocata, ceapa, ardei, mozzarella, suc de rosii, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 150 g orez cu bob lung
- 300 g carne tocată, după gust
- o ceapă
- 2 ardei graşi de culoare roşie
- 100 g mozzarella
- 200 ml suc de roşii
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea, ceapa, ardeii, sarea şi piperul după gust se pun într-o tigaie cu ulei să se rumenească.
Se amestecă mereu să nu se prindă şi apoi se pune sucul de roşii.
Se lasă pe foc aproximativ 15 minute, timp în care se fierbe şi orezul.
Orezul fiert şi bine scurs se pune într-un vas de cuptor, se toarnă sosul de carne, se asază mozzarella şi se dă la cuptor pentru 20 de minute.
Se poate servi cu sos de maioneză deasupra.
Pofta buna!