Orez cu sote de rinichi
PrinteazaOrez cu sote de rinichi din: rinichi de vitel, orez, unt, sare, piper, patrunjel, sos de rosii, zeama de carne, vin.
Ingrediente:
- 2-3 rinichi de viţel
- 300 g orez
- 100 g unt
- sare
- piper
- pătrunjel verde tocat
- 2 linguri sos de roşii
- 2 linguri vin
- zeamă de carne
Mod de preparare:
Orez cu sote de rinichi: Se curăţă rinichii de pieliţe, se opăresc în apă clocotită, se taie în două, li se scoate grăsimea, se taiie apoi fiecare feliuţe şi se pun într-o cratiţă cu unt; se adaugă pătrunjel verde tocat, sare, piper, vin şi se pun la prăjitt, acoperiţi.
După ce rinichii s-au rumenit, se adaugă sosul de roşii. Se fierbe orezul în zeamă de carne sau apă şi, dând este pe jumătate fiert, se pun în el rinichii şi se adaugă încă o jumătate de ceaşcă cu zeamă de came.
Se dă la cuptor şi se lasă să fiarbă.
Pofta buna!
Foarte bun soteul cu orez! O sa incerc si eu sa fac orezul in felul asta