Orez cu sote de rinichi

Printeaza

Orez cu sote de rinichi din: rinichi de vitel, orez, unt, sare, piper, patrunjel, sos de rosii, zeama de carne, vin.

Ingrediente:

  • 2-3 rinichi de viţel
  • 300 g orez
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde tocat
  • 2 linguri sos de roşii
  • 2 linguri vin
  • zeamă de carne

 

Mod de preparare:

Orez cu sote de rinichi: Se curăţă rinichii de pieliţe, se opăresc în apă clocotită, se taie în două, li se scoate grăsimea, se taiie apoi fiecare feliuţe şi se pun într-o cratiţă cu unt; se adaugă pătrunjel verde tocat, sare, piper, vin şi se pun la prăjitt, acoperiţi.

După ce rinichii s-au rumenit, se adaugă sosul de roşii. Se fierbe orezul în zeamă de carne sau apă şi, dând este pe jumătate fiert, se pun în el rinichii şi se adaugă încă o jumătate de ceaşcă cu zeamă de came.

Se dă la cuptor şi se lasă să fiarbă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun soteul cu orez! O sa incerc si eu sa fac orezul in felul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.