Orez cu spanac si sos chili din: orez brun, spanac, alge de mare, apa, ulei de susan, fulgi de chili, sos de soia,usturoi, piper, ceapa verde. Ingrediente: 2 cani orez brun, înmuiat în apă peste noapte 1 buchet spanac 2 bucati alge de mare uscate 3 căni de apă 1 lingura ulei de susan Ingrediente […]
Orez cu spanac în aluat franţuzesc
PrinteazaOrez cu spanac în aluat franţuzesc din: aluat frantuzesc, orez, spanac, parmezan, nucsoara, patrunjel, unt, ou, sare si piper.
- 400 g aluat frantuzesc
- 350 g orez cu bobul lung
- 350 g spanac oparit
- 100 g parmezan
- un praf nucsoara
- o radacina patrunjel
- 100 g unt
- un ou
- sare
- piper negru macinat
- un ou pentru uns
Mod de preparare:
Se lasă aluatul să se dezgheţe la temperatura camerei. Se aşază în formă şi se înţeapă cu furculiţa ca să nu se umfle prea tare la copt.
Se unge cu ou bătut şi se bagă în cuptor, să se coacă.
Separat, se spală orezul în 2-3 ape, se scurge şi se căleşte în untul topit împreună cu rădăcina de pătrunjel pasată cu blenderul.
Se adaugă nucşoară, sare şi piper.
Spanacul opărit şi tocat mărunt se adaugă spre final în orez, oul la fel şi se amestecă uşor să nu se zdrobească.
La final, se adaugă parmezanul şi toată compoziţia (se toarnă în crusta de aluat franţuzesc.
Se mai bagă 2-3 minute la cuptor şi se serveşte atât caldă, la felul principal, dar şi rece, la aperitive.
Orez cu spanac în aluat franţuzesc
Pofta buna!
poate iti place si:
Orez cu spanac si sos chili
Pofta buna!