Orez cu spanac şi ton
PrinteazaOrez cu spanac şi ton din: orez, ton in ulei, spanac baby, ardei capia, ceapa, usturoi, lamaie, seminte de dovleac, unt, ulei de masline, sare, piper, busuioc verde, iaurt.
- 150 g orez
- doua conserve de ton in ulei
- 200 g spanac baby
- 4 ardei capia
- o ceapa alba
- doi catei de usturoi
- o lamaie
- 50 g seminte de dovleac
- 75 g unt
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
- busuioc verde
- iaurt
Mod de preparare:
Orezul se spală în apă rece, se pune într-o oală cu apă şi sare şi se fierbe. Se clăteşte cu apă rece, se pune într-o strecu¬rătoare şi se lasă să se răcească. Ardeii capia se spală, se coc pe grătar, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii subţiri. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se călesc ceapa şi usturoiul două minute, apoi se adaugă spanacul baby spălat şi scurs de apă. Se ţine pe foc două minute amestecând continuu, se ia de pe foc şi se adaugă ardeii copţi.
Se condimentează, se amestecă împreună cu seminţei de dovleac şi se păstrează la cald. Orezul se pune în farfurii, se aşază deasupra spanacul cu legume şi în mijloc se pun bucăţi de ton scurs de ulei şi stropite cu suc de lămâie.
Se serveste ca atare sau cu un sos din iaurt, busuioc tocat, sare si piper.
Orez cu spanac şi ton
Pofta buna!
Da, bun orezul asta cu spanac si ton!