Orez cu spanac

Printeaza

Orez cu spanac din: margarina, orez, sare, piper, untdelemn, ceapa, spanac.
Ingrediente :

  • 100 g margarina
  • 200 g orez cu bobul lung
  • 500 ml apa fiarta cu vegeta sau delikat
  • sare
  • piper macinat
  • 2 linguri untdelemn
  • 2 cepe mari tocate marunt
  • 250 g spanac proaspat sau congelat

 

Mod de preparare:

Orez cu spanac: Se incinge margarina intr-o cratita. Se pune orezul si se lasa sa se caleasca 10 minute, amestecand mereu, pana devine auriu.

Se toarna deasupra apa fiarta cu vegeta sau delikat, se gusta de sare si de piper. Se pune la fiert, circa 20 de minute, pe flacara mica, amestecand mereu.

Cand e gata, se trage vasul deoparte.Se incinge untdelemnul, se caleste ceapa 5 minute pe foc mic.

Se adauga spanacul daca e inghetat, se pune direct, daca e proaspat, se spala, se alege si se taie fasii subtiri si se lasa sa fiarba pe flacara mica, 10-15 minute, cu capac.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.