Orez in stil coreean
PrinteazaOrez in stil coreean din: apă, orez (pentru a se găti orez în stil cu adevărat coreean, folosiţi orez cu bobul scurt, caracteristica sa fiind gustul pufos şi lipicios).
- apă
- 2 căni orez (pentru a se găti orez în stil cu adevărat coreean, folosiţi orez cu bobul scurt, caracteristica sa fiind gustul pufos şi lipicios)
Mod de preparare:
Se spală cele două căni cu orez, înlăturând impurităţile, apoi se clăteşte (repetaţi până când apa curge limpede).
Se răstoarnă apoi orezul într-o oală mare, se nivelează şi se toarnă suficientă apă, astfel încât, atunci, când puneţi palma deasupra orezului, aceasta să fie acoperită.
Se acoperă cu capacul, se lasă să fiarbă la foc mic, până ce dă în clocot, apoi şe.dă focul foarte mic.
Se lasă la fiert astfel aproximativ 10-15 minute, apoi se opreşte focul. Se lasă orezul până când boabele devin moi. Se consumă fierbinte.
Pofta buna!