Ficat cu orez brun din: ficat, ceapa, unt, orez, condimente. Ficatul contine mult mai multe vitamine si minerale decât majoritatea fructelor si legumelor. Poti folosi orice ficat iti place. Ficatul de vită este mai bogat în nutrienti. Ingrediente pentru o portie: 150g ficat 1 ceapă 2 lingurite de unt 50g orez condimente, optional pentru orez: […]
Orez in stil persan
PrinteazaOrez in stil persan din: ulei, apa, turmeric, coriandru, orez basmati, sare roz, ceapa.
- 3 linguri ulei de măsline extra virgin
- 120 ml apă fierbinte
- 1 linguriţă turmeric
- 2 linguri coriandru
- 200 g orez basmati
- 1,5l apă rece
- 1 linguriţă sare roz de Himalaya
- 1 ceapă tăiată felii
Mod de preparare:
Se amestecă uleiul de măsline cu apă fierbinte, turmeric şi coriandru. Se pun deoparte.
Se aşază într-o cratiţă mare orezul Basmati, apa şi sarea şi se dau în clocot.
Se lasă să fiarbă fără capac 12 minute, amestecând din când în când. Se scurge orezul şi se trece prin jet de apă rece.
Se încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu şi se presară un strat de orez şi unul de ceapă.
Se toarnă jumătate din amestecul de mirodenii şi se fierbe 3 minute. Se adaugă restul de orez şi apoi restul de amestec de mirodenii. Nu se amestecă!
Se acoperă tigaia cu un capac şi se fierbe înăbuşit 4 minute.
Se reduce focul la minimum şi se mai lasă să fiarbă astfel înăbuşit 20 minute fără să mai amestecăm.
Se serveşte orezul în boluri, astfel încât stratul de ceapă să fie deasupra.
Se poate oferi alături o salată de roşii şi castraveţi cu pătrunjel verde.
Pofta buna!
poate iti place si:
Orez cu legume si pasta de ardei iute
Orez cu legume si pasta de ardei iute din: ulei de susan, ceapa, usturoi, ardei gras, sare de mare, chimion, pasta de ardei iute, suc de lamaie, porumb, rosii, orez, patrunjel, lamaie. 4 portii Ingrediente: 1 lingura ulei de susan 5 linguri ceapa tocata 1 lingura usturoi tocat 1 ardei gras, tocat Sare de mare […]
Pofta buna!