Orez pentru sushi cu vita, ou si sos de chilli
PrinteazaO reteta de orez pentru sushi cu cita, ou si sos de chilli din: orez, steak de vita, usturoi, sos de soia, zahar, ulei de susan, oua, morcov si sos dulce de chilli.
- 140 g de orez pentru sushi
- 250 g steak de vita, taiat felii
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 lingura sos de soia
- un varf mare de cutit de zahar
- 2 linguri ulei de susan
- 2 oua
- 1 morcov mare, taiat bastonase
- 2 lingur sos dulce de chilli
Mod de preparare:
Se fierbe orezul într-o cratiţă mare, cu multă apă – ar trebui să fie nevoie de 8-10 minute – până ce începe să se înmoaie, dar mai rămâne un pic ferm. Se scurge, se pune din nou în cratiţă, se acoperă cu un capac şi se lasă deoparte.
Se amestecă friptura cu usturoi, sos de soia, zahăr şi piper negru proaspăt râşnit. Va fi nevoie de două tigăi sau de o tigaie şi un wok: se împarte uleiul la cele două tigăi şi se încinge până iese fum. Se prăjesc ouăle după gust, apoi se pun deoparte.
In cealaltă tigaie, se rumeneşte vita unu-două minute, apoi se ia de pe foc şi se menţine caldă. Se răstoarnă legumele în tigaie, se prăjesc rapid un minut, apoi se împing într-o parte a tigăii, se adaugă orezul şi se mai ţine pe foc un minut, până se pătrunde de căldură.
Se împart orezul, legumele şi carnea de vită la două boluri. Se aşază ouăle deasupra şi se stropeşte cu sos de chilii.
Orez pentru sushi cu vita, ou si sos de chilli
Pofta buna!