Orez taranesc
PrinteazaOrez taranesc din: orez, morcov, pastarnac, ceapa, telina, cartofi, ulei, sare, condimente, patrunjel, marar, suc de rosii.
- 1 cana orez
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 3 cartofi
- ulei
- sare
- condimente
- patrunjel
- marar
- bulion sau suc de rosii
Mod de preparare:
Pune orezul la inmuiat intr-un castron. Taie cubulete morcovul, ceapa, telina si pastarnacul. Inabusa legumele in ulei cu putina apa, iar cand sunt aproape fierte adauga orezul si completeaza cu apa.
Lasa totul pe foc, amestecand mereu (ca sa nu se prinda) si completeaza cu apa. Cand orezul e pe jumatate fiert, pune cartofii felii si lasa-i sa fiarba. Adauga si bulion (1-2 linguri), sare, consimente, iar la sfarsit marar si patrunjel tocat. Il poti prepara si la cuptor, pentru 20 de minute.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- orez taranesc
- orez taranesc la cuptor
- pilaf taranesc