Orez cu unt şi ceapă

Printeaza

Cu toate că bucătăria din Myanmar a fost influenţată de gastronomia chinezească, indiană şi thailandeză, ea îşi păstrează propriile arome, precum şi propriile tehnici de preparare a bucatelor. Mâncarea din această zonă include o varietate de feluri din carne, peşte şi legume, care se consumă împreună cu orez, fiert la aburi. Micul dejun poate consta, de exemplu, într-o supă caldă cu tâiţei, aromată cu nucă de cocos.

Una dintre mâncărurile preferate ale localnicilor este orezul gătit cu unt şi lapte de cocos, în care se mai pun şi struguri deshidrataţi, alune caju şi scorţişoară. Această mâncare aromată se presară pe deasupra cu ceapă tăiată feliute şi rumenită. Adeseori orezul gătit în acest fel se serveşte drept garnitură la un curry de pui.

La masă, primii serviţi sunt cei mai în vârstă, şi abia apoi pot să guste şi cei tineri. Când vârstnicii lipsesc de la masă, prima porţie de orez se pune deoparte pentru ei, în semn de respect.

Orez cu unt şi ceapă

Orez cu unt şi ceapă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.