Orez vanilat cu lapte

Printeaza

Orez vanilat cu lapte din: lapte dulce, orez, zahar, lamaie sau portocala, vanilie, rom, sare.

Ingrediente:Orez vanilat cu lapte

  • 1/2 I lapte dulce (2 căni pline)
  • 5-6 linguri orez
  • 1 lingură zahăr
  • opţional: coajă rasă de lămâie sau portocală
  • vanilie
  • esenţă de rom
  • sare

 

Mod de preparare:

Laptele în care în prealabil s-a dizolvat zahărul se pune la fi§rt la foc potrivit. Când începe să clocotească, se adaugă orezul, amestecând continuu cu o lingură. Se adaugă apoi aromele şi eventual puţină sare.

Se mai fine la foc 5-10 minute, până ce orezul se înmoaie (înfloreşte bine) apoi se toarnă în farfurii sau boluri.

Se serveşte rece, eventual ornat cu sirop de fructe, dulceaţă, peltea sau miere.

Două secrete ale pregătirii orezului cu lapte: dacă orezul fiert pare gros, se adaugă câteva linguri de apă şi se mai fine la fiert; dacă se doreşte ca prepararea orezului să se facă mai repede, atunci, înainte de a fi pus la fiert, orezul va fi ţinut câtva timp (ore) în apă pentru a se muia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.