Orez vanilat cu lapte
PrinteazaOrez vanilat cu lapte din: lapte dulce, orez, zahar, lamaie sau portocala, vanilie, rom, sare.
- 1/2 I lapte dulce (2 căni pline)
- 5-6 linguri orez
- 1 lingură zahăr
- opţional: coajă rasă de lămâie sau portocală
- vanilie
- esenţă de rom
- sare
Mod de preparare:
Laptele în care în prealabil s-a dizolvat zahărul se pune la fi§rt la foc potrivit. Când începe să clocotească, se adaugă orezul, amestecând continuu cu o lingură. Se adaugă apoi aromele şi eventual puţină sare.
Se mai fine la foc 5-10 minute, până ce orezul se înmoaie (înfloreşte bine) apoi se toarnă în farfurii sau boluri.
Se serveşte rece, eventual ornat cu sirop de fructe, dulceaţă, peltea sau miere.
Două secrete ale pregătirii orezului cu lapte: dacă orezul fiert pare gros, se adaugă câteva linguri de apă şi se mai fine la fiert; dacă se doreşte ca prepararea orezului să se facă mai repede, atunci, înainte de a fi pus la fiert, orezul va fi ţinut câtva timp (ore) în apă pentru a se muia.
Pofta buna!