Orez vanilat cu rom
PrinteazaOrez vanilat cu rom din: lapte dulce, orez, zahar, lamaie sau portocala, vanilie, rom, sare.
- 1/2 l lapte
- 5-6 linguri orez
- 1 lingură zahăr
- coajă rasă de lămâie sau portocală
- vanilie
- esenţă de rom
- sare
Mod de preparare:
Laptele în care în prealabil s-a dizolvat zahărul se pune la fi§rt la foc potrivit. Când începe să clocotească, se adaugă orezul, amestecând continuu cu o lingură. Se adaugă apoi aromele.
Se mai fine la foc 5-10 minute, până ce orezul se înmoaie, apoi se toarnă în farfurii sau boluri.
Dacă orezul fiert pare gros, se adaugă câteva linguri de apă şi se mai fine la fiert; dacă se doreşte ca prepararea orezului să se facă mai repede, atunci, înainte de a fi pus la fiert, orezul va fi ţinut câteva ore în apă pentru a se inmuia.
Pofta buna!