Supa de vita cu faina din: carne de vita, apa, sare, piper, faina. Carnea de vită este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este una dintre cele mai consumate tipuri de carne din întreaga lume, fiind utilizată în diferite preparate culinare, precum grătarul, friptura, tocănița sau în preparatele tradiționale. În ceea ce privește […]
Orez cu vanilie si lămaie
PrinteazaOrez cu vanilie si lămaie
Ingrediente:
- 150 g orez
- 5 linguri zahăr
- cca. 1 l lapte
- măduva unui baton de vanilie
- 1 grepfruit roşu
- 3 portocale
- 2 linguri miere
Preparare:
Fierbeţi orezul cu laptele, zahărul şi vanilia conform instrucţiunilor de pe pachet. Lăsaţi-l să se răcească şi turnaţi-l în 8 pahare.
Curăţaţi fructele despărţiţi-le felioare şi tăiaţi-le bucăţele. Amestecaţi totul cu mierea pregătită şi turnaţi acest amestec peste orez.
Orez cu vanilie si lămaie
Pofta buna!
Sos de marar cu smantana din: smantana, ceapa, marar, sare. Potrivit pentru legume precum telina, ardei, castraveti, broccoli sau alte legume, dupa preferinta. Ingrediente: 568 ml smantana 1/4 ceapa 1 lingura marar tocat 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Adaugati in blender toate ingredientele si omogenizati. Transferati intr-un bol si serviti cu legume sau […]
Seminte de dovleac cu aroma de curry
Seminte de dovleac cu aroma de curry din: unt, pudra de curry, usturoi, seminte de dovleac, sare. Ingrediente: 4 linguri unt 2 1/2 linguri pudra de curry 2 catei usturoi, zdrobit 250 gr seminte de dovleac Sare Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 170C. Topiti untul si adaugati curry si usturoi, gatiti 2-3 minute. […]
Va impartasesc o reteta de budinca cu orez.
200 gr orez
2 l lapte
4 linguri zahar
1 plic budinca de vanilie
Punem 1litru de lapte la fiert intr-o cratita de ceramica si lasam pe foc pana aproape incepe sa fiarba,apoi adaugam orezul spalat in prealabil.Lasam pana se inmoaie orezul,amestecand mereu,spre sfarsit,adaugand zaharul.
Completam cu lapte de cate ori este nevoie.
Budinca de vanilie o amestecam cu 100ml lapte si o turnam peste orez(trebuie sa avem mai mult lapte la orez in acea clipa).Amestecam bine si mai lasam sa dea cateva clocote.