Falafel vegetarian – un preparat clasic din bucătăria Orientului Mijlociu, apreciat pentru gustul său deosebit și textura crocantă. Aceste chifteluțe de năut sunt o sursă excelentă de proteine și fibre, fiind perfecte pentru un prânz sau o cină sănătoasă. Falafelul poate fi servit în diverse moduri: în pita, cu salată, sau alături de sosuri delicioase […]
Orez verde
PrinteazaOrez verde din: spanac, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, usturoi, marar, orez, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente:
- 125 g spanac, decongelat
- 7-8 cepe verzi
- 1 lingurita ulei de floarea soarelui
- 4 catei de usturoi, taiati fin
- 2-3 linguri marar proaspat, maruntit sau 1 lingura de marar uscat
- 400 g orez alb cu bobul lung
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare si piper negru
Mod de preparare:
Se stoarce bine spanacul si se toacă mărunt. Se toacă ceapa verde, inclusiv frunzele.
Incălzeşte uleiul într-o cratiţă cu fund gros. Rumeneşte usturoiul 30 de secunde, apoi se adaugă ceapa verde şi se căleşte totul încă 1 minut.
Adaugă spanacul şi mărarul şi se mai căleşte totul încă 1 minut.
Se adaugă orezul în cratită şi se căleşte încă I minut, apoi se toarnă 650 ml apă, zeama de lămâie, sare şi piper după gust.
Dă în clocot, apoi se acoperă şi se fierbe la foc mic 20 de minute, sau până când toată apa a fost absorbită. Se serveşte cald.
Orez verde
Pofta buna!
Limonadă cu Ardei Iute – Combinația între aciditatea lămâilor și nota picantă a ardeiului iute creează o experiență inedită și plină de prospețime. Această rețetă este ușor de preparat și poate fi ajustată în funcție de preferințele tale de dulceață și picant. Prepararea limonadei este simplă și rapidă. Sucul proaspăt de lămâie se amestecă cu […]