Orz cu dovleac si parmezan
PrinteazaOrz cu dovleac si parmezan din: unt, ceapa, dovleac, usturoi, vin, orz, supa de legume, mascarpone, parmezan si patrunjel.
- 1 lingura de unt
- 1 ceapa, tocata fin
- 1 dovleac placintar mic (600-700 g), curatat de coaja si taiat in cuburi mici
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 pahar mic de vin alb
- 400 g de orz cu bob lung (perlat)
- 1,2 l supa fierbinte de legume
- 1 lingura de mascarpone
- 50 g de parmezan, ras
- 1 mana mare de patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Topeste untul într-o cratiţă largă şi puţin adâncă. Pune ceapa şi dovleacul şi găteşte-le la foc mic, amestecând din când în când, până când ceapa se înmoaie, iar dovleacul începe să devină fraged – aproximativ 10 minute. Adaugă usturoiul şi lasă totul pe foc încă 1 minut.
Toarnă vinul alb şi fierbe totul până se evaporă alcoolul. Adaugă orzul, amestecă-l cu restul ingredientelor şi toarnă supa. Lasă mâncarea să fiarbă 45 de minute, amestecând la răstimpuri, până ce supa a fost absorbită, iar orzul s-a înmuiat.
Adaugă o cantitate mică de supă în plus, în timpul procesului de preparare, dacă prima se evaporă prea repede. Stinge focul şi adaugă mascarpone, jumătate din cantitatea de parmezan şi tot pătrunjelul, amestecând încontinuu, apoi asezonează.
Distribuie pe farfurii cu ajutorul unei linguri şi presară deasupra restul de parmezan.
Orz cu dovleac si parmezan
Pofta buna!