Orz cu piure de roşii şi rozmarin

Printeaza

O reteta de orz cu piure de rosii si rozmarin din: orz, carnati, morcovi, dovlecei, ceapa, unt, pesmet, supa concentrata de legume, vin alb, parmezan, frunza de dafin, sare, rosii, rozmarin, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Orz cu piure de roşii şi rozmarin

  • 150 g orz decorticat (sau arpacaş)
  • 150 g cârnaţi
  • 100 g morcovi
  • 150 g dovlecei (zucchini)
  • 1 ceapă mare
  • 80 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 600 ml supă concentrată de legume
  • 1/2 pahar vin alb
  • 8 linguri parmezan ras
  • 1 frunză de dafin
  • sare

pentru crema de roşii:

  • 450 g roşii
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 30 g unt
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa, taie morcovii cubuleţe şi sfărâmă cu furculiţa carnea din cârnaţi. Pune toate ingredientele în- tr-un castron de sticlă, adaugă frunza de dafin şi prăjeşte-le circa 5 minute în cuptor.

Adaugă orzul spălat bine şi prăjeşte încă 3-4 minute, apoi toarnă vinul şi fierbe totul până când acesta se evaporă. Pune apoi jumătate din cantitatea de supă şi lasă totul să fiarbă 10 minute. Adaugă apoi dovleceii tăiaţi cubuleţe şi restul de supă. Fierbe totul încă 10 minute. Adaugă circa 20 g de unt, parmezanul ras, sare, după gust, şi amestecă.

Unge cu unt forme individuale ceramice termorezis- tente şi tapetează-le cu pesmet. Umple-le cu amestecul pe bază de orz şi coace-le circa 5 minute în cuptorul cu micro­unde, reglat pe funcţia grill, la putere maximă.

Opăreşte roşiile, curăţă-le de coajă şi de seminţe, apoi taie-le cubuleţe. Căleşte usturoiul în unt, împreună cu rozmarinul, adaugă roşiile, sare, piper, după gust şi, după 2-3 minute, toarnă vinul. Fierbe sosul circa 5 minute şi pasează-1 în blender, după ce ai scos usturoiul şi rozmarinul.

Răstoarnă orzul pe farfurii. Pune în jurul lor sos de roşii, frunzuliţe de rozmarin şi serveşte-le imediat.

Orz cu piure de roşii şi rozmarin

Orz cu piure de roşii şi rozmarin

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.