Osanjoare

Printeaza

Osanjoare

Ingrerediente:Osanjoare

  • 1 kg făină
  • 500 g osânză
  • 2 ouă
  • drojdie cât o nucă

 

 

Mod de preparare:

Din 700 g făină, 2 ouă, 1 cană de apă se face o cocă. Restul de 300 g de făină se amestecă cu osânza dată prin maşina de tocat. Din cocă se întinde o foaie cu grosimea de 0,5 cm, peste care se pune osânza amestecată cu făină.

Se împătureşte în patru şi se dă la rece 15 minute. După aceea se întinde din nou coca şi se împătureşte invers de cum a fost împăturită la început. Se dă iar la rece 15 minute.

Operaţia se repetă de trei ori. Se întinde o foaie groasă de 0,5 cm şi se taie pătrate, care se umplu cu gem, nucă, rahat. Se coc la foc potrivit. Când sunt gata se tăvălesc prin zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • osanjoare
  • Osînjoare

1 comentariu

  1. nu am auzit de reteta asta pana acum

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.