Osanjoare
PrinteazaOsanjoare
- 1 kg făină
- 500 g osânză
- 2 ouă
- drojdie cât o nucă
Mod de preparare:
Din 700 g făină, 2 ouă, 1 cană de apă se face o cocă. Restul de 300 g de făină se amestecă cu osânza dată prin maşina de tocat. Din cocă se întinde o foaie cu grosimea de 0,5 cm, peste care se pune osânza amestecată cu făină.
Se împătureşte în patru şi se dă la rece 15 minute. După aceea se întinde din nou coca şi se împătureşte invers de cum a fost împăturită la început. Se dă iar la rece 15 minute.
Operaţia se repetă de trei ori. Se întinde o foaie groasă de 0,5 cm şi se taie pătrate, care se umplu cu gem, nucă, rahat. Se coc la foc potrivit. Când sunt gata se tăvălesc prin zahăr pudră.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- osanjoare
- Osînjoare
nu am auzit de reteta asta pana acum