Ospat cu carne de vanat
PrinteazaOspatul cu carne de vanat din: carne de vanat, aluat de paine, ciuperci, ulei, bulion, smantana, telina, morcovi, ceapa, cartofi, ou, patrunjel, piper, sare.
- 600 g carne de vanat
- 500 g aluat de paine
- 200 g ciuperci
- 100 ml ulei
- 30 g bulion
- 100 g smantana
- 100 g telina
- 100 g morcovi
- 100 g ceapa
- 200 g cartofi
- 1 ou
- 1 legatura de patrunjel
- 2 g piper macinat
- 2 g piper boabe
- 20 g sare
Mod de preparare:
Tai ceapa marunt, iar legumele le tai in bucati mici. Tai apoi carnea in bucati si o pui la prajit in ulei bine incins. Dupa ce s-a prajit putin, pui carnea in alt vas, adaugi putina apa, acoperi si o inabusi la foc mic. In uleiul ramas, calesti putina ceapa, adaugi legumele si le calesti 10-15 minute, apoi pui bulionul si boabele de piper.
Stingi totul cu apa calda si lasi sa fiarba 10-15 minute, dupa care rastorni totul peste carnea pe jumatate fiarta. Mai adaugi si ciupercile inabusite in restul de ulei, patrunjelul tocat, smantana, piper si sare dupa gust. Lasi sa fiarba totul timp de 10 minute.
Mancarea o imparti in 6 vase mici de ceramica sau de yena. Deasupra intinzi cate o foaie de aluat, o ungi cu ou si tii vasele in cuptor pana ce coca se rumeneste.
Pofta buna!