Ospăţ ţărănesc

Printeaza

O reteta de ospat taranesc din: spata de porc, varza acra, antricoate de porc, carnaciori, galusti de paine, ceapa, sare, chimen si piper.

Ingrediente:Ospăţ ţărănesc

  • 250 gr spată de porc uscată
  • 750 gr varză acră
  • 250 gr antricoate de porc
  • 4 cârnăciori
  • 4 – 8 găluşti de pâine
  • 1 ceapă
  • sare
  • chimen
  • piper

 

Mod de preparare:

Punem în bol varza acră cu ceapa tocată mărunt şi chimenul, iar spata de porc deasupra. Acoperim ca­stronul cu capacul şi îl încălzim pen­tru fierbere înăbuşită. După aceea, fierbem înăbuşit cam 25 minute. Pregătim găluştele de pâi­ne şi în ultimele 20 minute le fierbem împreună cu varza.

Spata de porc uscată o ştergem bine de apă şi o frecăm cu sare şi piper. Incălzim va­sul şi frigem carnea la cuptor, să se rumenească de ambele părţi. După aceea, acoperim (cu capa­cul) şi, la foc mic, o mai frigem cam 25 minute, conform principiului gene­ral.

După 20 minute întoarcem car­nea pe partea celaltă. Cărnăciorii îi frigem în vas conform principiului general. Varza acră o servim cu spa­ta de porc, antricoatele tăiate în formă de şniţele, cu cărnăciorii şi găluştele de pâine.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.