Osso bucco milanesse
PrinteazaO reteta delicioasa de osso bucco milanesse din: rasol de vitel, morcovi, telina, ceapa, frunze de dafin, scortisoara, lamaie, patrunjel, usturoi, supa de legume, pasta de tomate, unt, sare si piper.OSSO BUCCO este un fel de mâncare principal, cald, de origine italiană (specific regiunii Lombardia, Milano). Acesta constă într-o felie mai mare de carne cu os (sau două felii mai mici), secţionate din piciorul de viţel (partea superioară), prăjită în untură sau ulei şi însoţită de garnitură de orez şi de sos Gremolata obţinut din pătrunjel, usturoi, coajă rasă de lămâie sau, în altă variantă, din roşii uscate, morcovi rasi si scrotisoara.
Ingrediente:
- 1 kg rasol de vitel cu os (taiat in felii de circa 3 cm grosime)
- 3 morcovi
- 1 telina mica
- 2 cepe
- 3-4 frunze de dafin
- 2-3 betisoare scortisoara
- 1 lamaie
- 1 legatura patrunjel
- 2-3 catei de usturoi
- 500 ml supa de legume
- 1 lingura pasta de tomate
- 100 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Treceţi feliile de rasol prin făină şi prăjiţi-le în unt câte 4-5 minute pe fiecare parte, apoi în grăsimea rămasă căliţi legumele curăţate, spălate şi tăiate în cubuleţe. După 5-6 minute puneţi pasta de tomate şi supa. Puneţi în cratiţă şi feliile de rasol prăjite, beţişoarele de scorţişoară şi foile de dafin.
Acoperiţi cratiţa cu un capac şi fierbeţi totul încă 60-70 de minute, la foc mic. La final, puneţi usturoiul tocat împreună cu pătrunjelul şi coaja de lămâie. Mai lăsaţi să fiarbă 1 -2 minute la foc mic, după care puteţi servi preparatul cald cu o garnitură la alegere.
Osso bucco milanesse
Pofta buna!
Incoming search terms:
- reteta osso buco