Osso buco delicios
PrinteazaOsso buco delicios din: rasoluri, morcovi, telina, vin, supa concentrata, faina, ulei, sare, piper, cimbru, orez.
- 2-3 rasoluri mici
- 150 g morcovi
- 1 ţelină
- 2 paharele de vin alb
- 2 păhărele de supă concentrată
- 1/2 lingură făină
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- cimbru
- 250 g orez
Mod de preparare:
Când cumperi rasolurile, cere măcelarului să le taie în două. Le prăjeşti în ulei încins, apoi le scoţi şi le ţii la cald.
In acelaşi ulei, prăjeşti timp de 10 minute şi legumele tăiate cubuleţe, apoi presari făina şi adaugi vinul şi supa. Adaugi sarea, piperul, cimbrul.
La urmă, pui şi rasolurile, acoperi cratiţa şi laşi la foc mic aproape 2 ore, mişcând cratiţa din când în când. Serveşti rasolurile cu un pilaf de orez.
Pofta buna!