Osso buco in Bianco
PrinteazaOsso buco in Bianco din: unt, ulei, picior de vitel, sare, piper, faina, vin, lamaie, patrunjel.
- 65 g unt
- 3 linguri ulei de măsline
- 1-1,5 kg picior de viţel
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- făină
- 450 ml supă de pui
- 250 ml vin alb sec
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 lingură frunze de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Untul şi uleiul de măsline se încing într-o tigaie mare, până devin spumoase. Feliile de came de viţel se asezonează cu sare si piper şi se dau uşor prin făină. Se prăjesc în tigaie, pe ambele părţi, până devin aurii.
Se adaugă 250 ml de supă de pui şi vin, se lasă să dea în clocot şi se reduce apoi intensitatea focului. Tigaia se acoperă parţial şi se lasă să fiarbă la foc domol.
Când lichidul a scăzut la jumătate, se întoarce carnea şi se mai adaugă puţină zeamă de carne. Se acoperă parţial şi se lasă pe foc încă o jumătate de oră. Verificaţi din când în când cantitatea de lichid din tigaie şi completaţi la nevoie.
După ce a fiert o oră şi jumătate, carnea ar trebui să fie foarte fragedă, iar zeama de culoare aurie. Se transferă pe un platou fierbinte şi se presară coajă de lămâie şi pătrunjel (gremolata).
Pofta buna!