Ossobuco milanez
PrinteazaO reteta simpla de ossobuco milanez din: rasoul cu oas, unt, faina, vin alb sec, supa de carne, patrunjel, lamaie, usturoi si piper negru.
- 4 bucăţi de ossobuco (rasol cu os) groase de 2 cm
- 30 g unt
- făină
- 1/2 pahar de vin alb sec
- 1 dl supă de carne
- 1 legătură de pătrunjel
- 1/2 lămâie netratată
- 2 căţei mici de usturoi
- piper negru
Mod de preparare:
Daţi prin făină bucăţile de ossobuco, apăsând uşor. Curăţaţi un căţel de usturoi, căliţi-l câteva minute într-o tigaie încăpătoare, apoi scoateţi-l.
Rumeniţi rasolul în unt pe ambele feţe, stro- piţi-l cu vinul şi lăsaţi să se evapore la foc iute. Potriviţi de piper, apoi adăugaţi supa şi acoperiţi cu un capac. Continuaţi fierberea circa 50 de minute, la foc potrivit, întorcând din când în când bucăţile de rasol.
Intre timp, spălaţi şi tocaţi pătrunjelul, curăţaţi şi tocaţi mărunt celălalt căţel de usturoi şi amestecaţi totul într-un castronel, adăugând şi coaja rasă de lămâie. Descoperiţi cratiţa şi mai fierbeţi bucăţile de ossobuco încă 10 minute. Presăraţi deasupra tocătura aromatică şi serviţi fierbinte.
Ossobuco milanez
Poftă bună!