Ostropel cu carne de raţă
PrinteazaOstropel cu carne de raţă
- 1 raţă
- 80 ml ulei
- 1/2 lingură făină
- 1 lingură pastă de roşii
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 lingură oţet
- 700 ml apă
- 1 legătură pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli raţa, o tai în bucăţi pe care le presari cu sare şi piper şi le prăjeşti într-o cratiţă în ulei încins, la foc mare.
După ce s-au rumenit, iei bucăţile, iar în grăsimea rămasă căleşti faina până se rumeneşte, apoi adaugi usturoiul pisat, oţetul şi pasta de roşii.
Stingi cu apă caldă şi pui carnea pe care o laşi să fiarbă la foc mic timp de 50 de minute, până când scade sosul.
Când e gata, presari pătrunjelul tocat. E foarte bun cu mămăliguţă caldă!
Poftă bună!