Ostropel de dovlecei
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de ostropel de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ceapa, suc de rosii, faina, sare, ulei si patrunjel.
- 3-4 dovlecei
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 ceapă
- 200 ml suc de roşii
- 1 lingură făină
- sare
- 2-3 linguri ulei
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Dovleceii spălaţi se curăţă de coajă şi se taie felii de 1,5 cm, se prăjesc în tigaia de teflon cu puţin ulei, întorcându-se pe ambele părţi până se rumenesc uşor.
Din ceapă, usturoi, făină şi suc de roşii se face un sos obişnuit. Dovleceii se aşază într-un vas peste care se toarnă sosul şi se dau la cuptor câteva clocote. Se garnisesc cu pătrunjel verde tocat fin. Se pot consuma calzi sau reci.
Poftă bună!