Ostropel de pui aromat
PrinteazaOstropel de pui
- 1 morcov
- 1ceapă
- 100 g untură
- 1 căpăţână usturoi
- 1 lingură făină
- sare
- oţet
- mărar
- pătrunjel
- 800 ml supă de carne
- 1 pui (merge şi o găinuşă, o răţuşcă, o gâsculiţă, o curcuţă, ceva tineret cu pene, la o adică) de circa 1 kg
Mod de preparare:
Se grijeşte păsărică, se taie bucăţi Se încinge untura şi se rumenesc bucăţile de pui.Se toacă morcovul şi ceapa,se încălzeşte supa de carne se scoate carnea, se pune într-o cratiţă în untura rămasă se căleşte puţin făina, se adaugă şi morcovul.
Se stinge cu supă fierbinte de carne să fiarbă înăbuşit 1 sfert de oră. Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri se căleşte în puţină untură, se stinge cu 1 lingură de oţet, se varsă în cratiţa cu carne .
Se sărează-piperează, se mai lasă să fiarbă, tot acoperit, încă 5 minute (la gâscă sau curcă ceva mai mult).
Verdeaţa se presară când focul e stins se acoperă iar cu capac, să aburească de arome proaspete.
Pofta buna!