Ostropel de pui aromat

Printeaza

Ostropel de pui

Ingrediente:Ostropel de pui aromat

  • 1 morcov
  • 1ceapă
  • 100 g untură
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 lingură făină
  • sare
  • oţet
  • mărar
  • pătrunjel
  • 800 ml supă de carne
  • 1 pui (merge şi o găinuşă, o răţuşcă, o gâsculiţă, o curcuţă, ceva tineret cu pene, la o adică) de circa 1 kg

 

Mod de preparare:

Se grijeşte păsărică, se taie bucăţi Se încinge untura şi se rumenesc bucăţile de pui.Se toacă morcovul şi ceapa,se încălzeşte supa de carne se scoate carnea, se pune într-o cratiţă în untura rămasă se căleşte puţin făina, se adaugă şi morcovul.

Se stinge cu supă fierbinte de carne să fiarbă înăbuşit 1 sfert de oră. Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri se căleşte în puţină untură, se stinge cu 1 lingură de oţet, se varsă în cratiţa cu carne .

Se sărează-piperează, se mai lasă să fiarbă, tot acoperit, încă 5 minute (la gâscă sau curcă ceva mai mult).

Verdeaţa se presară când focul e stins se acoperă iar cu capac, să abu­rească de arome proaspete.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.