Ostropel de pui cu mamaliga
PrinteazaO reteta delicioasa de Ostropel de pui cu mamaliga din: pui, ulei de floarea soarelui, faina, usturoi, otet, bulion de rosii, patrunjel, apa calda, sare si malai.
- 1 pui mare
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 lingură faină
- 5-6 căţei de usturoi
- 1 lingură oţet
- 2 linguri bulion de roşii
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 1 cană apă caldă
- sare
pentru mamaliga:
- 1 l apă caldă
- 300 g mălai
- sare
Mod de preparare:
Spală puiul şi taie-l bucăţi. Rumeneşte carnea pe toate părţile în uleiul încins. Când furculiţa pătrunde uşor în carne, scoate bucăţile într-un castron şi scurge grăsimea în altă cratiţă. Toacă mărunt usturoiul şi căleşte-l în uleiul scurs 1 minut, apoi presară faina, amestecă repede, stinge cu o cană de apă caldă, în care ai diluat bulionul de roşii.
Lasă să fiarbă 2-3 minute, pune carnea în sos, condimentează cu sare, după gust, pune pătrunjelul tocat şi oţetul. Fierbe acoperit, pentru ca sosul să nu scadă de tot, până când carnea se pătrunde bine. Prepară o mămăligă moale dintr-un litru de apă caldă, 300 g mălai şi o linguriţă cu sare.
Fierbe mămăliga cel puţin 25 de minute. Serveşte ostropelul cu mămăligă caldă, aşezat pe farfurii individuale.
Ostropel de pui cu mamaliga
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ostropel de pui cu mamaliga