Ostropel de pui cu mamaliguta

Printeaza

Ostropel de pui cu mamaliguta din: pui, ceapa, usturoi, morcovi, ulei, pasta de tomate, rosii in bulion, vin, sare, piper.

Ingrediente:Ostropel_de_pui_cu_mamaliguta

  • 1 pui
  • 3 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 100 ml ulei
  • 2 lingura pasta de tomate
  • 400 g rosii in bulion
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi puiul, tăiaţi-l în bucăţi, puneţi-l la fiert în 3 litri apă cu 1 lingură sare. Când carnea este pe jumătate fiartă (aproximativ 30 de minute), scoateţi-o şi lăsaţi-o să se scurgă bine, apoi rumeniţi-o în ulei, scoateţi-o pe o farfurie şi păstrati-o la cald.

Curăţaţi ceapa şi morcovul, tocaţi-le mărunt şi căliţi-le în ulei, la foc mic. După 7-8 minute, puneţi pasta de tomate şi roşiile pasate, usturoiul tocat, foile de dafin, vinul, o cană de supă de pui, carnea de pui prăjită şi potriviţi de sare şi piper.

Acoperiţi vasul cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 40 de minute. Serviti preparatul cald, cu mămăligă.

Ostropel de pui cu mamaliguta

Ostropel_de_pui_cu_mamaliguta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.