Ostropel de pui cu piure de cartofi
PrinteazaOstropel de pui cu piure de cartofi din: pui, ulei, usturoi, bulion, faina, concentrat, sare, masline, cartofi, lapte, unt.
Pentru ostropel:
- 1 pui
- 100 ml ulei
- 1 căpăţână de usturoi
- 3-4 linguri bulion
- 1 linguriţă făină
- 1 cub concentrat cu gust de găină
- boabe de piper roşu
- 1 crenguţă rozmarin
- 50 g măsline
- sare
Pentru piureul de cartofi:
- 1 kg cartofi albi
- 1 pahar lapte dulce
- 25 g unt
- sare
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert. Pasezi cartofii fierţi şi îi amesteci împreună cu laptele fierbinte, untul şi sare după gust.
Pentru ostropel, porţionezi puiul, speli bucăţile, le prăjeşti şi le scoţi pe o farfurie.
In grăsimea în care ai prăjit carnea, presari făina şi amesteci energic, apoi stingi cu o cană de apă fierbinte, în care ai dizolvat cubul de concentrat de găină.
Torni câte puţină supă, amestecând până o încorporezi, după care adaugi o nouă cantitate şi procedezi la fel. In sosul rezultat, adaugi apoi bulionul, piperul, rozmarinul şi usturoiul tăiat în felii.
Pui bucăţile de pui şi măslinele. Mai laşi să fiarbă la foc mic, pentru 15-20 de minute.
Serveşti ostropelul cu piureul de cartofi fierbinte. Decorezi porţiile cu fire de rozmarin verde proaspăt tocat şi cu boabe de piper roşu măcinate cu ajutorul unei râşniţe manuale, deasupra piureului.
Ostropel de pui cu piure de cartofi
Pofta buna!