Ostropel de pui cu verdeturi
PrinteazaOstropel de pui
- 1 piept de pui
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1/2 ţelină
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 linguriţă făină
- 1 linguriţă oţet
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui, îl tai în bucăţi şi le prăjeşti puţin ulei, apoi le scoţi pe o farfurie. Cureţi morcovul, ceapa şi ţelina, tai mărunt ceapa şi dai rădăcinoasele pe râzătoare, apoi le căleşti în ulei.
După ce s-au înmuiat, adaugi pasta de tomate desfăcută cu o cană de apă şi laşi sosul să fiarbă 15-20 de minute. Când e gata îl strecori şi-l pui din nou la fiert cu pieptul de pui.
Desfaci făina în 3 linguri de apă, cureţi usturoiul, îl pisezi şi le adaugi pe toate în cratiţă împreună cu oţetul. Potriveşti gustul de sare şi piper, mai dai în 2-3 clocote, presari pătrunjelul verde tocat şi dai cratiţa la cuptor pentru 10 minute.
Ostropel de pui
Poftă bună!